onsdag 13 juli 2016

Vegetariskt = miljövänligt?

Supermiljöbloggen rapporterar att försäljningen av vegetariska produkter ökar kraftigt.
Exempelvis Axfood har ökat försäljningen med 41% för första halvåret 2016(länk till artikeln).
Eftersom jag själv lämnat köttet sedan många år(är peskatarian(veg+lite fisk(grönmärkt/självfångad)) så tycker jag  att detta är mestadels positivt.
balkongodlad salt/Västeråsgurka

Samtidigt är ju inte verkligheten alltid så enkel. Inte alla "vegetariska alternativ" är de mest miljövänliga. Vi har sällan insyn i produktionens energiåtgång och inom exempelvis sojaodling används ofta kemikalier med stor miljöpåverkan.  Att äta vegetariskt är i sig inte nödvändigtvis helt miljövänligt.

Det som är bra för miljön är färska och närodlade ekoprodukter. Bli inspirerad av dina lokala grönsaker, undvik halvfabrikat eller ta åtminstone en extra minut eller två för att ta reda på hur dessa soja- och cornprodukter produceras.

Eller varför inte odla dina egna grönsaker!

/M


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar