måndag 29 juni 2009

Del 2: Den uppskakande sanningen!

(Vi varnar känsliga surfare för starka bilder)

Välkommen till soprummet - The Movie!

( i denna soptunna ligger bland annat en skjorta, frigolit, några kartonger, en träningsoverall i syntet och några soppåsar, 70-talsstyle (allt i samma påse ; plastförpackningar, pappper skäp & matrester) men gissa vad som borde ligga här!?)



(Varför lägga kartongen i de inte halvfulla tunnorna när man kan ställa allt mitt på golvet så här!!)


Och här är den: Behind the METAL DOOR - EN skräpig film


(ridå)
(Den succéartade premiären var mycket välbesökt och köerna ringlade sig långs runt kvarteret)


Nu på Onsdag kommer nästa del med ännu mer avslöjande innehåll då vi besöker de proffessionella sopmarodörerna i - Del 3: Eskilstuna Energi och Miljö-förstöring.

/SG

(Svaret på helgens fråga var förståss bananskal och de flesta visste att det var det som blir till bio-gas - vi får ser hur det går nu med fråga två som är lite svårare..)

1 kommentar:

  1. Hej.
    Det är tur vi har människor som är så engagerade i miljön som du och tack för att du tar upp problemet hos er. Tänk om alla var så miljömedvetna och tog sitt miljöansvar som du!
    Vi på Eskilstuna Energi och Miljö tar detta på stort allvar och vill naturligtvis hjälpa och informera er så att sorteringen fungerar bättre. Huset servar många boende och det är viktigt att sopsorteringen fungerar bra. Vi har nu tagit kontakt med hyresvärden Graflunds och även besökt ert sopsorteringsrum och vill gärna komma och informera er igen om hur sopsorteringen sköts. Vi har haft tre informationsträffar tidigare men eftersom det är en stor omsättningsgrad (20-30%) på lägenheter i huset bör de boende kanske informeras oftare? Omsättningsgraden leder till att i slutet av varje månad så är det extremt många flyttar och således en hel del som lämnar sitt grovavfall både här och där. Likadant när många flyttar in och köper nya möbler så blir det mycket restprodukter. Graflunds har försökt avhjälpa detta problem genom att vid varje månadsskifte ställa ut en container för grovavfall, och varje halvår tar de ut en container som får stå en hel vecka för att ge möjlighet till förrådsrensningar. Dessutom går er fastighetsskötare varje förmiddag och rensar i rummet.
    Det sitter tydliga skyltar vid varje kärl som informerar vad man får slänga där och det är på ens eget samvete hur man sedan väljer att följa dessa skyltar. Det är naturligtvis tråkigt om broschyren misstolkas och vi är oerhört tacksamma för synpunkter och förslag på förbättringar så vi kan göra vår information bättre.

    Med vänlig hälsning
    Cecilia Bäck Pressansvarig
    Eskilstuna Energi och Miljö AB

    SvaraRadera