onsdag 1 juli 2009

Del 3: Eskilstuna Energi och Miljö(förstöring?)!


Så här skriver Cecilia på EEM(F) i en kommentar:
"Det är tur vi har människor som är så engagerade i miljön som du och tack för att du tar upp problemet hos er. Tänk om alla var så miljömedvetna och tog sitt miljöansvar som du!"

Det är ju trevligt att få lite uppskattning och ni som får återvinningsbara Sme-journalen kan läsa den vänligen publicerade insändaren om oss denna vecka.


Men tillbaka till ämnet - Om man läser hela hennes kommentar(se del 2), så får man uppfattningen av att de har informerat och informerat på alla upptänkliga sätt och man kan nästan få för sig att om de boende inte har fattat det nu måste de ju vara helt XXXXX( ord för riktigt, riktigt dum)!! Och så kan det ju vara?! Dessutom verkar det vara accepterat att Graflunds personal kommer och plockar upp efter oss, VARJE DAG!! OM det är tänkt så, får gärna Tero (vår fastighetsskötare) titta förbi o ta hand om min disk ibland när jag inte orkar..lol
Informationen har uppenbarligen INTE gått fram!

Kanske är det så att man behöver se över hur man kommunicerar och om det inte finns ett brinnande miljöintresse hos de boende så måste man se över argumenten så att man faktiskt engagerar folk. Det behövs bra incitament och kanske även någon form av "bestraffning" som är kännbar för att övertyga.
Då hjälper det inte om man skickar runt två alldeles för snälla tonåringar med en broschyr som till exempel säger, på sidan 11: "Ni som inte har sortering med färgade påsar än, ska lägga både brännbart, icke brännbart och matavfall i soptunnan"
Eftersom det dröjde nästan ett halvår från informationstillfället tills själva sortering-systemet infördes, kan det då inte lätt tolkas, som om man kan lägga skräpet var man vill!?

Biogas ska ju vare det absolut mest miljövänliga drivmedlet idag men det går ju knappast att framställa av gamla kläder och mjukplast?? Den onödiga energi som går åt till sortering och städning kunde läggas på annat.


Om man vill få ut ett budskap är det ALLTID ens eget fel om det inte går fram.


( ska försöka komplettera dagens inlägg med lite kommentarer från EEM(f) under morgondagen.)
14.00: Hade precis ett trevligt samtal med Jörgen som är ansvarig för sophanteringen på EEM, men mer om detta under morgondagen.

I helgen är det då dax för nästa del i den här sop-följetongen då vi tar en titt hemma på min gård i: Del 4: Sveriges dummaste grannar!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar