söndag 20 september 2015

Re:cension...


 Sista helgen innan lön efter semester och kanonväder gjorde inte att folk flockades i köpcentrumen och inte heller Eskilstunas nu återvinningsprojekt, Re:tuna var  direkt överfullt av besökare, men en strid ström av bilar och folk hade letat sig ut för att lämpa av byggrester, grovsopor och titta runt bland butikerna.

 Premiären kunde antagligen ha legat ett halvår fram i tiden men jag antar att politiska utfästelser går för praktiska hänsyn. NU saknades ett riktigt fik, delar av utrymmena var fortfarande byggarbetsplatser och det fanns gott om ledigt utrymme för ytterligare verksamheter..
Som projekt är det förstås kanon att kommunen satsar så hårt på något vettigt och kanske lite moralbyggande för kommunens boende som lägger alldeles för mycket tid på att klaga på andra i stället för att göra något och att bry sig om miljön och sina medmänniskor....
Vad jag saknar förutom ett riktigt trevligt fik eller veg/lunch/restaurang, är en eller ett par "måste besöka " -ställen, något som gör att folk måste ta sig hit för att hitta det billigaste , bästa eller mest unika.

Min polare föreslog en mataffär som säljer varor med kort datum (sådant som affärerna annars slänger) och jag har ingen bättre idé. I vilket fall så har kommunen blivit en upplevelse rikare och kanske något som på sikt kan göra oss alla lite stoltare.


Åk dit o kolla , släng och återvinn, vetja!
 /M :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar