torsdag 7 april 2011

Närmiljö är också miljö i Eskilstuna!

Skulle ha gått o tittat på de nya förslagen för Fristadstorget här om dan, men fick jobbförhinder.

Är man uppväxt i stan så har man ju en hel del minnen förknippade med torget...
Det var där som vi hade målgången för, det då, årliga skidloppet(utan snö!) som St:Eskil-eleverna anordnade. Där stod Fredrik Lindström och höll oavbruten låda med den eviga slitna axelväskan och där satt man & åt en nattlig korv eller en tidig glass i vårsolen.
Lite har dock förändrats de senaste 30 åren. En ny kiosk, lite fler planteringar, that's it!

Så man får väl säga att det VERKLIGEN är dax att göra något åt saken. Vi bor i en annan stad än för trettio år sen och men vår vardagsmiljö är fortfarande viktig. Det var mycket skriverier om nedskräpning i stad och parker förra året och faktum är att ju vackrare och trivsammare en gemensam miljö är, ju med ansvar tenderar man att känna för den. OM. Den samtidigt är utformad för oss som bor och befolkar torg och gator.

Och om det är några man ALLTID glömmer bort så är det ungdomar. Vill man slippa nedskräpning och förstörelse så bör man fråga Eskilstunas ungdomar vad de skulle vilja se på ett nytt torg. Här i Nyfors har de just genomfört stora förändringar och om det nu är tur eller skicklighet som ligger bakom, så har de här lyckats fantastiskt väl med att skapa ett nytt trevligare stadsdel. En enda stor lekplats- som gjort för oss Nyforsbor!

Nu håller vi tummarna för Fristadstorget!

/M

1 kommentar:

  1. Satt just nere på torget i väntan på bussen och kan bara hålla med mig själv till 100%!
    lol

    "våren är här"

    /m

    SvaraRadera